Ik zoek hulp

Wij geloven in de kracht van de mens. Ook als het even wat moeilijker is. Iedereen krijgt te maken met situaties die niet leuk of moeilijk zijn. Iedereen kan daardoor te maken krijgen met psychische klachten. De één wordt angstig, de ander wordt somber en weer iemand anders drinkt of eet te veel. Maar wij geloven niet dat jij alleen nog maar je probleem bent. We kijken ook naar de dingen die jij hebt of doet die goed gaan. Hoe moeilijk de situatie ook is waar je in zit.

 

Om dat goed te doen gebruiken we Positieve Gezondheid. Met Positieve Gezondheid kijken we naar alle dingen die belangrijk kunnen zijn in je leven.

Als je bij Mens GGZ in behandeling komt, werken we er samen aan om je weer het gevoel van regie te krijgen. Dat kan zijn doordat je klachten afnemen of dat de situatie beter wordt. Soms is het ook dat jij beter om kunt gaan met een vervelende situatie, terwijl de situatie niet beter wordt. Hier vindt je meer informatie over de problemen waarvoor je bij ons terecht kunt.

Op alle momenten van de behandeling zullen we met je kijken naar wat de opties zijn voor behandeling en (vervolg)stappen. En we willen dat jij zo veel mogelijk zelf de beslissingen neemt (ondersteund door onze behandelaren). Dat betekent ook dat we wat van jou verwachten: dat je je best doet om jezelf te helpen. 

 

Het behandelproces

Ons behandelproces kent een aantal stappen waarmee je direct te maken krijgt als je bij ons in behandeling komt:
 
  1. Verwijzing/aanmelding (je huisarts stelt met je vast dat er wat aan de hand is en behandeling in de GGZ nodig is).
  2. Startgesprek (het kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken wat je klachten zijn, hoe ze zijn ontstaan en wat we zouden kunnen doen om je situatie te verbeteren).
  3. Adviesgesprek en afspraken (een gesprek waarin we met elkaar afspreken wat we gaan doen).
  4. Behandeling (gesprekken waarin we die dingen doen die we samen hebben afgesproken).
  5. Einde van de behandeling (de afronding van een behandeling vraagt ook altijd aandacht).
Wil je over deze stappen meer lezen? Hier vind je meer informatie.

 

Digitale zorg

Bij Mens GGZ gaat zorg (bijna) altijd door. Dit doen we door elkaar op locatie te spreken, maar ook door gebruik te maken van digitale tools. Voor digitale zorg gebruiken we NiceDay. 

De gesprekken bij Mens GGZ zijn een belangrijk, maar vaak klein, deel van je leven. Digitale zorg helpt om afspraken die je met je therapeut maakt elke dag te kunnen doen. Soms is er digitaal gewoon net iets meer mogelijk. Daarom is er een mogelijkheid om met digitale zorg elke dag een beetje Mens GGZ in je buurt te hebben (als je dat wilt).